Obrenovac, 25.05.2020

A NIJE TOALET PAPIR


Izvor: Espreso.rs/Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 10.05.2020.
Srbi su kupovali ovaj proizvod sumanuti!

Foto:Beta/Miloš Miškov


Privredna komora Srbije, tokom vanrednog stanja u Srbiji, redovno je analizirala rast tra┼żnje za osnovnim ┼żivotnim namirnicama u 11 najve─çih trgovinskih lanaca. Uo─Źi, i na po─Źetku vanrednog stanja znatno je pove─çana potra┼żnja, da bi se kasnije situacija na tr┼żištu stabilizovala.

Za vikend 14. i 15. marta, koji je prethodio uvo─Ĺenju vanrednih mera, zabele┼żen je najve─çi rast tra┼żnje u svim kategorijama osnovnih ┼żivotnih namirnica - brašna za ─Źak 463,20 odsto, soli 412 odsto, ribljih konzervi 324,20 odsto, testenina 285,5, odsto, ulja 264,00 odsto. Potra┼żnja je bila velika posebno za namirnicama produ┼żenog roka trajanja, što se pripisuje psihološkom efektu stvaranja zaliha u doma─çinstvima.

Posle toga, tra┼żnja se stabilizovala i uravnote┼żila, a primetna je bila pove─çana kupovina robe kra─çeg roka trajanja jaja, ribe, sve┼żeg mesa.

Prema podacima, u ─Źetvrtak 7. maja, došlo je do rasta tra┼żnje u 21/23 kategorije osnovnih ┼żivotnih namirnica. Najve─çi rast tra┼żnje zabele┼żen je za testeninom (85,2%), uljem i deterd┼żentima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE