Obrenovac, 28.05.2020

U PRVA DVA MESECA BROJ TURISTA VEĆI ZA PETINU


Izvor: Kurir.rs,Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.04.2020.
Više od 450.000 ljudi posetilo Srbiju

Foto:Profimedia


Tokom prva dva meseca ove godine u Srbiji je boravilo ukupno 453.728 turista, što je za 21,4 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine. Ostvareno je ukupno 1.419.313 noćenja - 22,5 odsto više u odnosu na period januar-februar 2019. godine.

Najveći broj dolazaka i noćenja, u januaru i februaru ostvarili su domaći turisti i oni su najčešće birali da posete Kopaonik, Zlatibor, Beograd, Vrnjačku Banju, Divčibare... Inostrani turisti najviše su boravili u Beogradu, zatim Kopaoniku, Zlatiboru, Novom Sadu, Nišu...

Najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz Rumunije, zatim slede turisti iz Crne Gore, Rusije, BiH, Severne Makedonije. Kada su u pitanju dolasci stranih turista u prva dva meseca ove godine, primećen je veliki porast turista iz Rusije, Turske, Kine i Grčke.

"Ovi podaci nam ukazuju na to da bi 2020. godina bila turistički još uspešnija od 2019. godine da nije došlo do izbijanja krize izazvane virusom COVID-19. Takođe, to nam uliva nadu da ćemo po završetku krize, velikim trudom i radom moći da se nadamo da ćemo ovu, jednu od najteže pogođenih grana privrede, vratiti na stazu uspeha i prosperiteta", navode u Turističkoj organizaciji Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE