Obrenovac, 12.07.2020

PENZIONERI, OBRATITE PAŽNJU


Izvor: Alo.rs / Tanjug / A. B.,Lokalne novine | Obrenovac, 26.03.2020.
Ukoliko ne dobijete penziju, obavezno pozovite ovaj broj

Foto:Alo!/Vladimir Marković


Vlada Srbije otvorila je kontakt centar za javljanje pritužbi na rad banaka u vezi sa isplatom penzija...

Premijerka Ana Brnabić je, u konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, donela odluku da se omogući isplata penzija uz izdvanje posebnih ovlašćenja, kao i putem dostave, podsećaju iz vlade. 

Narodna banka Srbije je banakama dostavila detaljnu instrukciju za postupanje prema penzionerima, a one su bile u obavezi da omoguće svojim korisnicima dve opcije. 

Jedna je putem izdavanja posebnog jednokratnog ovlašćenja za lice koje će u njihovo ime i za njihov račun, uz posedovanje svoje i njihove lične karte, podići unapred definisan iznos penzije, a druga je dostava penzije na kućnu adresu. 

Takođe, svi penzioneri koji imaju platne kartice, mogu ih dati osobama od poverenja kako bi za njih obavili kupovinu ili im podigli penziju. Iz vlade poručuju da su banke dužne da kontaktiraju svoje korisnike u vezi načina isplate, a penzioneri se mogu javiti i na posebne brojeve telefona banaka kako bi ih penzioneri kontaktirali. 

Svi građani koji imaju problema sa radom banaka na isplati penzija, mogu pisati na adresu isplata.penzija@gov.rs odnosno na kontakt telefon 011/ 7350 560.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE