Obrenovac, 15.07.2024

PLATA VEĆA OD 100.000 DINARA, A USLOVA NEMA


Izvor: Espreso/Blic/Nada Matić/Lokalne novine | Obrenovac, 13.03.2023.
Ovi poslovi se 'MASNO PLAĆAJU' i svako može da ih radi

Foto:Profimedia, JP Resavica


Pretražujući oglašivačke stranice, pronašli smo nekoliko poslova koji se izdavajaju po tome i koji se najbolje mogu opisati izrazom "ima posla za one koji hoće da rade".

Ranije je prva stavka na razgovoru za posao bilo iskustvo, ali to nije više slučaj jer mnogi oglasi, koji nude zaradu mnogo veću od prosečne srpske plate, to ne traže, već nude obuku od nule. Isto tako, za neke pozicije nije važan ni stepen obrazovanja, niti vrsta poslovnog profila, već samo da ste radno sposobni.

Pomoćnik pomoćnikovog kuvara

Da, dobro ste pročitali. Jedan poslodavac je uzburkao društvene mreže ovim oglasom pre nekoliko dana jer su mu uslovi neobično jednostavni za platu koja može ići od 50.000 do 99.999 dinara.

Za ovaj posao u jednoj zemunskoj piceriji poželjno je da "osoba bude normalna", da zna da sabira do četiri, da poznaje bar 15 slova azbuke i osnovni nivo srpskog jezika. Nije potrebno poznavati pametne telefone ili imati vozačku dozvolu, samo treba da dođete na adresu gde se objekat nalazi i da ste voljni da radite smenu od tačno osam sati, ni minut duže. Možete gledati TV ili slušati muziku na radnom mestu.

Poslodavac je molio da oglas bude shvaćen ozbiljno bez obzira koliko neverovatno zvučao.

Kontrolor mejlova

U skladu sa razvojem internet tehnologija, nastali su i neobični "frilens" poslovi. Tako se jedan programer zaposlio u kompaniji i radi posao koji podrazumeva pomaganje "Data" analitičarima jedne strane kompanije tako što vodi računa o elektronskoj pošti. Plata iznosi 1.600 evra mesečno.

- Moje zaduženje je da čitam mejlove i prosleđujem njihovom timu analitičara na adresu. Da, 8 sati dnevno sedim ispred inboksa, pročitam ukupno 5 mejlova, i prosledim u proseku 2/3 - rekao je

Njemu je lakše jer ima tehničko znanje programera, ali za ovaj posao to nije neophodno jer svako može da ga nauči za nedelju dana.

Prodaja sladoleda

Jedna beogradska poslastičarnica traži pomoćnika za prodaju sladoleda i drugih poslastica. Plata koja je navedena je 95.000 dinara, a potrebno je raditi u dve smene, vikendom i praznicima, a tokom letnjih meseci i do ponoći.

Posebnih uslova o stručnoj spremi ili veštinama nema, samo se traži želja za radom i ljubaznost.

Pripremanje girosa

Još jedan zanimljiv posao u ugostiteljskoj sferi po istoj plati, a priprema se samo ova poslastica u jednom beogradskom restoranu.

U oglasu se navodi da CV nije obavezan, već samo da je potrebna osoba "sa ili bez radnog iskustva" nijedan drugi uslov mimo toga. Navedeno je da se radi u dve smene, puno radno vreme.

Animator na dečijim rođendanima

Organizacija dečijih proslava može da bude velika obaveza, te jedno sportsko udrženje u Beogradu nudi tu uslugu. Njima je potreban animator koji bi radio vikendom i radnim danima, a jedan rođendan traje dva sata. Plata za ovu poziciju ide od 40.000 do ravno 100. 000 dinara

Hostese

Ovo je još jedan posao koji smo pronašli, a da poslodavci ne traže nikakve posebne veštine niti radno iskustvo. Najvažnije je da budete komunikativni, ljubazni i, eventualno, da volite rad sa ljudima, ali to nije uvek naglašeno u oglasu.

Na jednom sajtu za pronalaženje poslova može se naći oglas koji za ovu vrstu posla daje dnevnicu od 5.000 dinara, pa na kraju meseca može biti dobra računica. Neki nude fiksno radno vreme, ali se može raditi i parcijalno na različitim manifestacijama i događajima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE