Obrenovac, 25.05.2020

VLADA UVELA NOVE MERE


Izvor: Alo.rs/Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 21.04.2020.
Penzioneri u šetnji od 18 do 01, otvorene zelene pijace, saloni i teretane ostaju zatvorene

Foto:Tanjug


Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke, donete su odluke u vezi sa ubla┼żavanje odre─Ĺenih mera u vezi sa spre─Źavanjem širenja virusa COVID-19.

Gra─Ĺani stariji od 65 godina, mo─çi ─çe po─Źevši od sutra, utorkom, petkom i nedeljom da izlaze u šetnju u trajanju od pola sata. Oni ─çe svojih pola sata za šetnju mo─çi da iskoriste u periodu od 18 ─Źasova do 1 sat iza pono─çi, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Od utorka, 21. aprila dozvoljen je rad poslodavcima iz oblasti pru┼żanja usluga, poput automehani─Źarskih i vulkanizerskih radnji, obu─çara, kroja─Źa, hemijskih ─Źiš─çenja, škola za obuku voza─Źa kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knji┼żare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehni─Źkom robom, gra┼żevinskim materijalom…

Zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru) od sutra su ponovo otvorene uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja koronavirusa.

Vlada tako─Ĺe poziva poslodavce u oblasti gra─Ĺevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da nastave rad u punom kapacitetu radom od sutra, 21. aprila. Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance. Poslodavci su du┼żni da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.

Oni koji i dalje nisu u mogu─çnosti da nastave sa radom su objekti ─Źiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji razli─Źitih delatnosti koje se nalaze u tr┼żnim centrima. Tako─Ĺe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizi─Źki kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

Bitno je naglasiti još jednom da se rad u objektima i delatnostima kojima je to od sutra dovoljeno mo┼że obavljati isklju─Źivo uz poštovanje svih mera zaštite i koriš─çenje sredstava za dezinfekciju i zaštitnih sredstava – maski i rukavica.

Vlada je odobrila i donaciju od pet hiljada testova Republici Srpskoj u cilju spre─Źavanja širenja virusa COVID-19.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE