Obrenovac, 24.05.2020

VLADA SRBIJE ODLU─îILA


Izvor: Kurir/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 16.05.2020.
Sa negativnim testom na koronu prekid izolacije od 14 dana

Foto:Stefan Joki─ç


Vlada Srbije je na jucerašnjoj sednici usvojila izmenu odluke o protokolu ulaska dr┼żavljana Srbije u zemlju, u skladu sa epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od virusa korona, pa ─çe gra─Ĺani koji u zemlju u─Ĺu iz inostranstva bez negativnog PCR testa, taj test mo─çi da urade u zemlji i, ukoliko je negativan, prekinu dvonedeljnu izolaciju.

I dalje va┼żi da dr┼żavljani Srbije mogu da u─Ĺu u zemlju i kre─çu se bez ograni─Źenja uz negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 72 sata, a ukoliko bez ura─Ĺenog testa u─Ĺu u zemlju, u obavezi su da 14 dana provedu u samoizolaciji.

Me─Ĺutim, u periodu samoizolacije imaju mogu─çnost da testiranje obave u nekoj od referentnih laboratorija u zemlji i ukoliko je test negativan, prekinu samoizolaciju, navodi se u saopštenju Vlade.

─îlanovi vlade usvojili su i izmenu odluke o ograni─Źenju visine cena i mar┼żi osnovnih ┼żivotnih namirnica i zaštitne opreme, kojom se rok va┼żenja te odluke produ┼żava za još 30 dana.

Kako bi se spre─Źile zloupotrebe i neopravdano podizanje cena, Vlada je definisala spisak proizvoda ─Źije se cene ne smeju pove─çavati.

"Imaju─çi u vidu ─Źinjenicu da je preporuka lekara da se i dalje nosi li─Źna zaštitna oprema, vlada je ovom odlukom obezbedila da se cena ove opreme ne pove─çava", dodaje se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE