Obrenovac, 28.05.2020

OBRENOVAČKI VRTIĆI I ŠKOLE SPREMNI DA NASTAVE RAD (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 04.05.2020.
Sledeće nedelje počinju sa radom vrtići i dnevni boravci u školama

Foto:lokalnenovine.rs


Dnevni boravci u osnovnim školama i vrtići u Obrenovcu počeće sa radom 11. maja. Svi objekti, kao i dvorišta u sklopu vrtića i škola su dezinfikovani, potpuno bezbedni i spremni za rad.

-Sve osnovne škole i vrtići koji su opredeljeni za 11. maj su spremni za početak rada, potpuno dezinfikovani i izvršeni su tretmani za krpelje, glodare, odnosno sve ono što bi moglo da ugrozi boravak svih mališana. Raduje nas što će biti lepo vreme i što će mališani provoditi svoje vreme u dvorištu i na otvorenom. Pored lepog vremena mi ćemo i dalje držati centralno grejanje, s obzirom da su jutra hladna, kao i noći. Mi ćemo ovu nedelju u kojoj počinju relaksacije mera iskoristiti kako bi izvršili sve potrebne pripreme. Biće preko 300 mališana prve nedelje u vrtićima, što je dokaz da je zaposlenost velika u Obrenovcu i da oba roditelja rade. Nama je jako važno da se u ekonomskom smislu vratimo na stare staze uspeha, da sva zaposlena lica dođu na svoja radna mesta, zato će i prevoz u toku ove nedelje biti pripremljen, da od osmog maja svi kapaciteti ka Obrenovačkim selima i polasci 860 sa svim slovima budu na raspolaganju građanima. Na taj način tokom maja vratićemo privrednu aktivnost koja nas je krasila i pre ove epidemije, a to je da budemo najveće gradilište u Beogradu – naglasio je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

Miloš Desančić direktor Predškolske ustanove ”Perka Vićentijević” kazao je da će idući ponedeljak 330 mališana ponovo poći u vrtić. On je najavio da će tada sa radom početi vrtići ,,Ciciban”, ,,Veseljko”, ,,Zeka”, ,,Nevena” i obdanište u Bariču. Desančić je naglasio da je potrebna potvrda od roditelja da su radno angažovani kao i potvrda pedijatra i dodao da će u narednim nedeljama biti sve veće interesovanje roditelja da vrate svoje mališane u obdaništa i da su zato svi objekti već sada spremni za rad u punom kapacitetu.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac, Dragan Blažić podsetio je da su u prethodnih mesec i po dana izvođeni radovi na izgradnji škole u Zvečkoj kao i na pripremama za izgradnju vrtića u Belom Polju.

-Oni koji su koristili ranije produženi boravak imaju pravo ponovo da krenu. Potrudili smo se da roditeljima koji rade, obezbedimo uslove i na taj način ne ostavimo nijedno dete nezbrinuto. Tako mališani neće ostajati sa bakama i dekama već će potpuno bezbedno boraviti u našim objektima – dodao je Blažić.

Zaposleni u vrtićima i školama, kao i roditelji koji dovode decu, moraće da nose zaštitne maske.

Gradski sekreterijat za obrazovanje dostavio je opštinskom štabu spisak obaveznih mera zaštite koje će se primenjivati u školama i vrtićama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE