Obrenovac, 19.07.2024

SAVRÅ EN DAN ZA WEB


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 11.04.2023.
Projekat ”Savršen dan za Web” realizovan je uz pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac, Gradske oppštine Obrenovac i Kancelarije za mlade opštine Obrenovac, a u okviru programa Omladinski fond

Foto:obrenovac.rs


Fokus pradavanja održana su u velikoj pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac” u subotu, 8. aprila.

Organizator projekta Mateja Vranješ naglasio je da je program ovog projekta namenjen mladima sa ciljem da se motivišu za dalji rad koji bi u budućnosti pokazao najbolje rezultate.

– Predavanja su prilika da se motivišemo i upoznamo važne ljude iz IT industrije, koji su dugo u IT svetu, a spremni su da sa nama podele neka svoja znanja i iskustva, kao i da nam upute neke praktične savete. Takođe, na ovom skupu planirana su i predavanja vezana za veštačku inteligenciju koja je u današnje vreme neizostavan deo i trenutno aktuelna tema u svetu IT – naveo je Vranješ.

On je ovom prilikom za naredni period najavio još manjih okupljanja, predavanja, a kako ističe, nada se da će ovako veliki skupovi vezani za IT sektor postati tradicija u Obrenovcu.

Predavači na ovom skupu bili su uspešni ljudi iz IT sektora, čija su imena poznata mladima.

Predavač Ivan Minić ovom prilikom istakao je prednosti IT sektora, kao i zastupljenost istog u modernom svetu.

– IT sektor uvek je imao dobre plate, veliku potražnju za novim radnim mestima i kao takav prilika je za svakog. Takođe, ovaj sektor nudi mogućnost rada sa bilo kim u svetu – rekao je Minić.

Kancelarija za mlade opštine Obrenovac u okviru programa Omladinski fond u saradnji sa Fondacijom Divac podržala je mnoge projekte neformalnih grupa mladih.

– Današnji dan pokazatelj je da mladi iz Obrenovca imaju inicijativu da se uključe u rad lokalne zajednice. Mi ćemo uvek biti uz mlade ljude, podržavaćemo ovakve projekte i biti na raspolaganju organizatorima, kada su u pitanju neophodni saveti, pomoć prilikom organizacije događaja – rekao je načelnik odeljenja za informisanje i brigu o mladima Boris Bogdanovski.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE