Obrenovac, 29.05.2020

NOVO IGRALIŠTE U MZ ZABREŽJE (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.04.2020.
Danas su započeti radovi na izgradnji dečijeg igrališta u mesnoj zajednici Zabrežje, na prostoru dvorišta osnovne škole ”Posavski partizani”

Foto:lokalnenovine.rs


Nakon završenih radova na igralištu, postavljeni mobilijari biće na rapolaganju najmlađima iz ove mesne zajednice. Radove su obišli pedsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, pomoćnik predsednika opštine Obrenovac, Dragan Blažić, direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine, Svetozar Andrić i direktor osnovne škole ”Posavski partizani”, Miroslav Krstić.

Andrić je iskoristio priliku i istakao da su sa započetim radovima na izgradnji dečijeg igrališta, nastavljene planirane aktivnosti JP za zaštitu i unapređenje životne sredine koje su privremeno prekinute zbog situacije izazvane pandemijom virusa korona.

On je naglasio da će igralište biti izgrađeno u skladu sa svim evropskim standardima i da će kao takvo biti bezbedno za sve korisnike. Takođe, Andrić je istakao da će na novoizgrađenom igralištu, najmlađim sugrađanima biti na raspolaganju veliki tobogan, klupice, ljuljaške, kućica za igru, vrteška i kantice.

-Pored ovog igrališta u toku je izgradnja igrališta u naselju Ciglana, a u planu je izgradnja igrališta u naselju Viraga i na taj način ćemo odgovoriti na inicijative građana – rekao je Andrić.

– Nadamo se da će u narednom periodu, kada radovi na igralištima budu završeni, epidemiološka situacija biti povoljnija i da će deca moći u dogledno vreme da koriste raspoložive mobilijare – zaključio je direktor JP za zaštitu i unapređenje životne sredine .

Nikola Belić, predsednik Saveta mesne zajednice Zabrežje istakao je da je mesna zajednica Zabrežje u saradnji sa GO Obrenovac i JP za zaštitu i unapređenje životne sredine započela radove na izgradnji dečijeg igrališta, koje će prema njegovim rečima biti na raspolaganju deci iz mesne zajednice Zabrežje i okoline.

– U narednom periodu u planu su radovi na izgradnji kanalizacione mreže, u delu Ulice Savske i Ulice Grobljanske, a nakon toga planirani su radovi na uređenju gradske plaže na Perilu – objasnio je Belić.

Radmila Reljanović iz Saveta mesne zajednice Zabrežje istakla je da će mobilijari na igralištu olakšati dnevne zadatke deci, po povratku školskim obavezama, budući da će ovo igralište otvarati prostor za razonodu.

Ona je najavila da se razmatra mogućnost uređenja prostora između dvorišta škole i crkve u mesnoj zajednici Zabrežje i da bi se time obezbedio prostor za uživanje svih meštana ove mesne zajednice.

Reljanović je pozvala sve meštane mesne zajednice Zabrežje da upisuju svoju decu u školu na Zabrežju i naglasila da su u budućnosti planirani projekti čijom bi realizacijom bio oplemenjen život svih sa prostora ove mesne zajednice.

Krstić je ovom prilikom rekao da se radi na uređenju prostora u matičnoj školi, ali i da se ulaže trud u obezbeđivanje što boljih uslova u izdvojenom odeljenju škole u mesnoj zajednici Zabrežje.

– Tokom ove godine, uspeli smo da uredimo prostor oko igrališta, da ogradimo dvorište, a danas se radi mobilijar koji će moći da koriste naša deca tokom boravka u školi, a i nakon nastave – zaključio je Krstić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE