Obrenovac, 25.05.2020

ZNAČI VIŠE NEGO ŠTO MISLITE


Izvor: Alo.rs / Tanjug / A. B.,Lokalne novine | Obrenovac, 16.04.2020.
Ako mislite da vam treba pomoć u borbi, ne oklevajte - ovo je broj!

Foto:Shutterstock


Besplatnu psihoterapijsku pomoć u vanrednom stanju građani će moći da dobiju svakog dana od 15 do 21 čas pozivom na broj 19833, a tu telefonsku liniju Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ustupilo je Savezu društava psihoterapeuta Srbije.

U saopštenju Ministarstva se navodi da kriza izazvana pandemijom virusa Kovid19 zahteva zajedničku borbu svih, ne samo u očuvanju fizičkog zdravlja već i za podršku psihičkoj stabilnosti zbog čega je građanima omogućeno da putem telefonskog broja 19833 dobiju pomoć psihoterapeuta ukoliko imaju bilo kakve psihološke probleme ili teskobe.

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu nastavlja sa radom na istom broju telefona, a građani će imati tehničku mogućnost izbora opcije za ovaj centar ili za razgovor sa psihoterapeutima.

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu radi neometano i u vanrednom stanju, budući da su saveti, edukacija i prevencija, kao i mogućnost prijava onlajn ugrožavanja dece, posebno neophodni u ovom periodu kada dece provode više vremena na internetu zbog izolacije“, podsećaju u ministarstvu.

Informacije o Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu, kao i edukativni materijali o onlajn bezbednosti mogu se naći na sajtu www.pametnoibezbedno.gov.rs , dok se više informacija o psihoterapijskoj podršci u vanrednom stanju nalazi na sajtu www.savezpsihoterapeuta.org.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE