Obrenovac, 16.04.2024

NESVAKIDAŠNJA PREMIJERA U SRPSKOM NARODNOM POZORIŠTU


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 16.05.2023.
Ova komedija otkriva ┼íta se de┼íava kada vampird┼żija do─Ĺe u balkansku zabit

Foto:Marija Erdelji


Crnohumorna komedija scenariste Dejana Dukovskog "Poslednji balkanski vampir" u re┼żiji Aleksandra Popovskog premijerno ─çe biti izvedena u sredu 17. maja, u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Radnja komada smešta vampird┼żiju u jednu balkansku zabit, kako bi spasao selo od vampira i omogu─çio njegovim ┼żiteljima normalan ┼żivot.

- Motivom vampirizma na ovim prostorima po─Źeo sam se prvi put baviti krajem dalekih osamdesetih, kad sam napisao studentski tekst naslovljen "Poslednji balkanski vampir". Od tada postoji ideja da sa Popovskim napravim predstavu na tu temu. I eto desilo se to sada. Od mog starog teksta je ostao motiv i naslov, a ja sam napisao ovaj komad, koji iz više uglova doti─Źe temu vampirizma ovog vremena u kome ┼żivimo - rekao je Dukovski.

Predstava je nastala u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture, a u komadu igraju: Tanja Pjevac, Nenad Pe─çinar, Milovan Filipovi─ç, Marko Markovi─ç, Milorad Kapor, Jovana Stipi─ç Radoševi─ç, Jovana Balaševi─ç i drugi.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE