Obrenovac, 02.10.2022

PRVA KNJI┼ŻEVNA STAZA


Izvor: Espreso/Promo/Lokalne novine | Obrenovac, 26.05.2022.
Na samom po─Źetku predstavili su se knji┼żevnici

Foto:Promo


Prva „Knji┼żevna staza“ Novosadskog de─Źijeg kulturnog centra, oduševila je ne samo mališane koji su proveli savršen dan u prirodi ve─ç i knji┼żevnike koji su sa njima razmenili osmehe i lepu misao.

Ideja je došla je od strane direktorke Novosadskog de─Źijeg kulturnog centra, Aleksandre Luki─ç i njenog tima, u ┼żelji da se sve ono edukativno, lepo i korisno za decu i njihovo zdravo odrastanje, spoji u jedno.

Dan proveden u srcu Fruške gore, uz sportsku aktivnost, ─Źist vazduh, šetanje i dru┼żenje sa knji┼żevnicima i Šumskom Vilom, uz bogat umetni─Źko-edukativan program koji su ─Źinili udru┼żenje „Do Re Mi“, Jelena Dopu─Ĺ sa ─Źasopisom „Neven“, polaznici škole cirkusa Cirkoneo i Udru┼żenja Kreativni pogon, dok je likovno-edukativna radionica Ljubice Tankosi─ç, bila zadu┼żena da “Knji┼żevna staza” dobije i svoje prve zastave koje su kreirala deca. To je bio plan koju su svi lako prihvatili pa se na poljani na Popovici okupio veliki broj mališana koji su jedva ─Źekali znak za po─Źetak.

Na samom po─Źetku predstavili su se knji┼żevnici - Nikoleta Novak, Vesna Aleksi─ç, Zorana Popovi─ç, Gordana Vlaji─ç, Tatjana Pupovac, Aleksandar ─îotri─ç, Bojan Ljubenovi─ç i predstavnici IK P─Źelica iz ─îa─Źka a nakon što je pro─Źitana „Himna Knji┼żevne staze“ koju je napisala pesnikinja Tatjana Pupovac, uz osmeh, pesmu i graju, krenulo se u šetnju.

Partner na ovom projektu je Planinarsko-smu─Źarsko društvo “┼Żelezni─Źar“ Novi Sad tako da je staza, du┼żine 4 kilometra, sa blagim uzbrdicama i nizbrdicama, bila savršeno prilago─Ĺena deci. Na odre─Ĺenim punktovima na stazi, postavljene su table sa mapom, citatima najve─çih knji┼żevnika i sa QR kodovima koji vode do institucija kulture Novog Sada.

“Knji┼żevnom stazom” na ─Źistom vazduhu i u prelepoj prirodi, deca, nastavnici i roditelji šetali su sa knji┼żevnicima, razmenjuju─çi ideje, znanja, stihove. Neki su pri─Źali pri─Źe, drugi su smišljali pesme i svi su se vratili punog srca, rumenih obraza i širokog osmeha sa ┼żeljom da je ovo prvi korak koji ─çe postati tradicija. Projekat je podr┼żan od strane Grada Novog Sada i bio je deo programa “Bajke budu─çnosti”, Evropske prestonice kulture.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE