Obrenovac, 25.02.2024

DOKLE OVO IDE! NA CRNOJ LISTI PRIŠTINE PLAZMA, PA ČAK I 'KOKA-KOLA'


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 31.03.2023.
Albanci pokrenuli sajt za bojkot robe iz Srbije!

Foto:Kurir/Z.Š.


Kampanja za bojkot robe proizvedene u Srbiji na Kosovu se ne stišava, pa je pokrenut i sajt „Bojkoto860“ kojim se građani pozivaju da ne kupuju proizvode iz Srbije.

Na sajtu dominira poziv na „Bojkot proizvoda Srbije. Bojkot barkoda 860“, budući da je 860 broj na bar kodu srpskih proizvoda. Uz to stoji i fotografija koja asocira na 1999. godinu.

- Svaki proizvod uvezen iz Srbije pretvara se u investiciju za nabavku naoružanja srpske vojske! Bojkotujte proizvode Srbije! Bojkotujte 860 bar kod! Prestanite da finansirate srpsku vojsku - poruka je ovog sajta, prenosi Kosovo online.

Među proizvodima koje bi građani trebalo da bojkotuju su slatkiši srpske kompanije „Svislajon“, ali i „Medela“ štrudle, flaširane vode „Akva viva“, „Rosa“ i „Prolom“, kafa „Donkafe“, „Plazma“ i „Jafa“ keks, Čips, Smoki, Štarkovi slatkiši, sokovi, ulje, ali i farbe za kosu...

Građani se, međutim, pozivaju da ne kupuju ni „koka kolu“, „fantu“ niti „šveps“...

Uz ovaj poziv, nabrojani su i različiti podaci, kako se „zaboravljena istorija ne bi ponovila“ - o broju ubijenih i nestalih na Kosovu, uz navode da je 40 odsto svih naseljenih kuća na Kosovu teško oštećeno ili uništeno, a 848.000 ljudi proterano iz svojih domova.

Na ovoj veb stranici navodi se da je sajt napravljen "samo da podigne svest o važnosti nekupovine srpskih proizvoda i nije kreiran da promoviše ili podstiče nasilje na bilo koji način", navodi Kosovo online.

Na Kosovu već dugo traje kampanja za bojkot robe proizvedene iz Srbije, a nedavno je objavljen bizaran spot u kojem su se u ambalažama srpskih proizvoda umesto slatkiša nalazili meci, što je simbolično imalo istu poruku, da se "kupovinom srpskih proizvoda finansira srpska vojska".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE