Obrenovac, 15.07.2024

OVO JE SRBIJA


Izvor: Kurir.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 06.05.2023.
┼ŻOFRE: Manifestacije za Dan Evrope se odla┼żu zbog tragi─Źnih doga─Ĺaja, cvetni tepih na Kalemegdanu

Foto:BETA/Amir Hamzagi─ç


Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuele ┼Żofre danas je rekao da ─çe brojne manifestacije u Srbiji povodom Dana Evrope, 9. maja, biti odlo┼żene za kasnije, zbog tragi─Źnih doga─Ĺaja u zemlji.

"Sutra ─çe biti mali doga─Ĺaj u 11.00 na Kalemegdanu, gde ─çemo imati 'cvetni tepih' koji ─çemo podeliti sa svima. Bi─çe to sve─Źani trenutak u okviru tragi─Źnih okolnosti", rekao je za RTS ┼Żofre i ponovio iskreno sau─Źeš─çe povodom tragedije u beogradskoj školi i u Mladenovcu.

┼Żofre je rekao da nije trenutak za brojne doga─Ĺaje, koncert i tradicionalni prijem povodom 9. maja, Dana Evrope ustanovljen u znak se─çanja na po─Źetak stvaranja EU, i da je odlu─Źeno da oni budu odlo┼żeni za kasnije.

"Na─çi ─çemo trenutak pa obele┼żimo ove doga─Ĺaje jer je va┼żno setiti se da je ovaj mirovni projekat zna─Źajan danas kao što je bio i tada", u vreme stvaranja EU, rekao je ┼Żofre.

"Dokazali smo u Evropi da su dr┼żave ─Źlanice ja─Źe zajedno i Srbija ─çe biti zajedno sa EU", poru─Źio je šef Delegacije EU u Srbiji.

Govore─çi o kampanji "Stalo nam je - Bolji smo zajedno", u kojoj je u─Źestvovao zajedno sa ambasadorima dr┼żava ─Źlanica, ┼Żofre je rekao da je ─Źuo pozitivne komentare.

"Smatram da su ljudi zainteresovani za EU i da su zainteresovani da Srbija postane deo EU. Postoji kritika zbog trajanja pregovora i klju─Źno je da ostanemo usredsre─Ĺeni na krajni cilj", rekao je ┼Żofre koji je govorio i o 25 epizoda o ┼żivotu gra─Ĺana Srbije koje treba da po─Źnu da se prikazuju na RTS-u.

Kroz serijal "Ovo je Srbija" ┼żelimo da poka┼żemo da naš rad obuhvata razli─Źite aspekte ┼żivota gra─Ĺana Srbije, rekao je ┼Żofre i dodao da treba razgovarati sa ljudima koji ┼żive obi─Źne ┼żivote, koji imaju interakciju sa EU i koji imaju korist od saradnje sa EU.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE