Obrenovac, 21.02.2024

SPISAK ZAHTEVA


Izvor: Nova.rs/Danilo Savić/Lokalne novine | Obrenovac, 09.05.2023.
Smena Gašića, ukidanje rijalitija, oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju

Foto:Printscreen/Tviter/Zaklina Tatalovic


Nastavnica Marina Vidojević pročitala je pred više desetina hiljada okupljenih građana ispred Narodne skupštine spisak zahteva koje vlasti do petka moraju da ispune.

Više desetina hiljada građana okupilo se ispred Skupštine Srbije, kako bi protestovali povodom dve velike tragedije koje su se desile prošle sedmice.

Nastavnica Marina Vidojević pročitala je danas zahteve građana. Vlast ima rok do petka za njihovo ispunjenje.

„Momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje emitovanja rijaliti programa koji promovišu nasilje, agresiju nemoralna ponašanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje i agresiju, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks. Smena rukovodstva RTS zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, agresiju i kriminal. Oduzimanje nacionalne frekvencije televizija Pink i Hepi. Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra BIA i održavanje sednice Skupštine, na kojoj će se razmotriti poverenje Vladi Srbije. Rok je do petka“, navela je ona uz gromoglasan aplauz okupljenih.

Podsetimo, više desetina hiljada građana, a prema rečima organizatora čak 50.000 okupljenih održalo je danas šetnju od zgrade Narodne skupštine do Vlade Srbije. U mirnoj šetnji pod nazivom „Srbija protiv nasilja“ poslali su poruku u svetlu dešavanja iz prošle nedelje kada su se desila dva masovna ubistva – u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i u okolini Mladenovca.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE