Obrenovac, 21.02.2024

PREDSEDNIK URUČIO UGOVORE NAJBOLJIM DIPLOMCIMA MEDICINE


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 26.04.2023.
Značajno povećanje plata i lekarima i tehničarima do kraja godine!

Foto:Instagram/buducnostsrbijeav


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Na samom početku zahvalio se na pozivu da prisustvuje ovoj ceremoniji i naglasio da će i pored svih teškoća u kojima se nalazimo do kraja godine biti obezbeđena značajno veća primanja i za lekare i za medicinske tehničare u čije ruke, da se lekari ne naljute, kako je rekao, ipak nekako dođe najteži deo posla.

Predsednik je poručio da zna koliko su neprospavanih noći probdeli nad knjigom da bi bili najbolji i zbog čega su sada ovde, ali im je i poručio da nema veće časti nego raditi za svoju zemlju i svoj narod. S obzirom da će raditi u državnom zdravstvu, poručio im je i da će sada, kad su mladi, imati mnogo više obaveza i odgovornosti što za njih i nije tako loše,

Predsednik Srbije uručuje ugovore o zaposlenju najboljima od najboljih među kojima je kao prvi izašao Vladimir Oparnica, zaposlen na Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" u Novom Beogradu.

U ime najboljih diplomaca svima se zahvalila Hristina koja je poručila da ovo nije samo njihov uspeh nego i uspeh njihovih porodica, najbližih, ali i države Srbije.

Najboljima od najboljih obratila se potom ministarka dr Danica Grujičić koja ih je podsetila na Hipokratovu zakletvu ali i na sve što je država uradila u proteklom periodu za zdravstvo i mlade lekare o čemu svedoči i ova svečanost.

Ona je dodala da će oni raditi u državnom zdravstvu, onom koje je dužno da pomoć pruži svakom građaninu.

Na samom početku ceremonije, dekan Medicinskog fakulteta Lazar Davidović čestitao je najboljim mladim diplomcima i kazao im da je ovo veliki i važan dan jer je stalno zaposlenje veliki i važan korak u životu.

Rekao im je da je reč o velikoj časti i pozvao ih da vredno i predano rade i daju doprinos napretku medicinske nauke u Srbiji.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE