Obrenovac, 31.01.2023

IDEM PUTEM OKA BISTRA...


Izvor: N1/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 26.11.2022.
Brnabi─ç: Francuska jedan od najzna─Źajnijih partnera, bele┼żimo stalni napredak

Foto:Shutterstock


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabi─ç razgovarala je sa predsednikom Senata Francuske ┼Żerarom Laršeom o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, francuskim investicijama i saradnji u mnogobrojnim oblastima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

Brnabi─ç je rekla da je Francuska jedan od najzna─Źajnijih partnera Srbije i da strateški odnosi bele┼że stalni napredak, naro─Źito po pitanju politi─Źkog dijaloga, ekonomske saradnje i investicija. Ona je navela da evropski put Srbije ostaje strateški prioritet, kao i reforme u oblasti vladavine prava i slobode medija.

Pred nama je, kako je rekla Brnabi─ç, završetak reformi u oblasti pravosudja kojima se posti┼że nezavisno i efikasno sudstvo.

Predsednica vlade je kao veoma dobru ocenila i saradnju sa Francuskom razvojnom agencijom i predstavnicima najve─çih francuskih kompanija.

Ona je zahvalila Francuskoj na jasnom stavu o neophodnosti implementacije dogovora u okviru Briselskog sporazuma i navela „da je Beograd posve─çen nastavku dijaloga sa Prištinom pod pokroviteljstvom Evropske unije, kao i o─Źuvanju mira i stabilnosti“.

Predsednik Senata Francuske pohvalio je, kako je navedeno, rezultate koje je Srbija postigla ekonomskim reformama i istakao da je, uz intenzivan rad na reformi pravosudja, otvoren prostor za intenzivniju ekonomsku saradnju i dolazak ve─çeg broja investitora iz te zemlje.

Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti energetike i obnovljivih izvora energije, zaštite ┼żivotne sredine i digitalizacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE