Obrenovac, 24.06.2024

GO OBRENOVAC I OVE GODINE REALIZUJE PROGRAM ”EKO DINAR”


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 22.03.2023.
Gradska opština Obrenovac realizacijom programa ”Eko dinar” podržava razvoj sporta na teritoriji opštine Obrenovac

Foto:obrenovac.rs


Naime, deo aktivnosti sportskih klubova sa teritorije opštine Obrenovac već godinama unazad, finansiran je kroz program ”Eko dinar”. JuÄŤe su u prostorijama Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac”, predstavnici sportskih klubova iz Obrenovca potpisali ugovore o nastavku saradnje sa Gradskom opštinom Obrenovac. DogaÄ‘aju je prisustvovao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević sa saradnicima.

Program podrške razvoju sporta na teritoriji gradske opštine Obrenovac podrazumeva finansiranje svakog registrovanog takmiÄŤara starosti od 10 do 18 godina sa po 3.000 dinara u trajanju od 10 meseci.

Predsednik Komisije za sport oštine Obrenovac Predrag Jovanović naglasio je da preko 40 klubova registrovanih na teritoriji opštine Obrenovac dobija sredstva preko programa ”Eko dinar”.

– Sve ono što vremenom budemo menjali u pravilniku koji prati ovaj program, kao i do sada, menjaćemo u dogovoru sa predstavnicima sportskih klubova. Naime, tokom deset godina, koliko se realizuje program ”Eko dinar”, došlo je do nekih promena u zakonu, zakonskim aktima, te smo i mi morali da izmenimo neke delove pravilnika. MeÄ‘utim, sve što se bude pokazalo nefunkiconalnim, menjaćemo u dogovoru sa njima, te svaki smisleni predlog koji bude došao do nas od korisnika ovog programa, mi ćemo prihvatiti – naveo je Jovanović.

On je ovom prilikom istakao da će novac, koji je ove godine izdvojen za sportske klubove, biti isplaćen u većem iznos u odnosu na prošlu godinu.

– Ideja ovog programa je, da deca sa teritorije gradske opštine Obrenovac dobiju priliku da se besplatno bave sportom – rekao je Jovanović.

Klubovi koji su deo programa ”Eko dinar” moraju svoje aktivnosti sprovoditi u Obrenovcu, a u radu sa decom imaju obavezu angaĹľovanja licenciranih trenera.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE