Obrenovac, 21.01.2019

BEOGRAD DOMAĆIN SVETSKOG KUPA: Žestoke borbe u Šumicama


Izvor: Kurir,Lokalne novine | Obrenovac, 23.03.2018.
Beograd će ovog vikenda biti domaćin Prvog svetskog ekipnog kupa u karateu

Foto:Kurir sport
U Sportskom centru Šumice okupiće se više stotina karatista svih uzrasnih kategorija iz petnaest zemalja.

Predstavnici klubova iz Rusije, Rumunije, Nemačke, Jermenije, Austrije, Izraela, Grčke, Kipra, Italije, Egipta, Slovenije, Indije, BiH, Makedonije, Srbije takmičiće se, osim u katama i borbama, i u ostalim karate disciplinama.

Kup je organizovan od strane Svetske fudokan federacije (WFF) i Evropske tradicionalne karate federacije (ETKF), a po rečima Vladimira Jorge, predsednika ETKF-a, ovim počinje selekcija vrhunskih takmičra za profesionalnu ligu tradicionalnog karatea.

Drugog dana takmičnja, karate klub Crvena zvezda organizuje internacionalni kup, sa posebnim podsećnjem na značjan jubilej razvoja karate sporta - 50 godina profesionalnog karatea u regionu.

Davne 1968. godine desili su se važni dogadaji za istoriju karatea na ovim prostorima - organizovan je Prvi šampionat Jugoslavije u karateu,prvi put je jugoslovenska karate reprezentacija učstvovala na medunarodnom takmičnju (osvojena bronzana medalja u Parizu),objavljena je prva knjiga o karateu na srpskom jeziku (koja je ujedno i treća na svetu iz te oblasti).

Inter kup Crvene zvezde obeležava se pod nazivom „Braća Jorga“, podsecajući na njihov doprinos utemeljenju karatea u zemlji i svetu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE