Obrenovac, 21.01.2019

PONOVO IZABRAN: Nišović još četiri godine na čelu Kajakaškog saveza


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 18.03.2018.
Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović reizabran je na tu funkciju i dobio poverenje za novi četvorogodišnji mandat, odlučeno je juče na Skupštini KŠ

Foto:Tanjug/AP
Proslavljeni kanuista i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. godine, dobio je 27 od 29 glasova delegata kao jedini kandidat i to na predlog 19 klubova i KŠ.

Nišović je istakao da se srpski kajak kreće u dobrom i ispravnom smeru, kao i da se u budućnosti mogu očekivati još bolji rezultati.

"Prioritet Saveza je obezbeđivanje što boljih uslova za sve sportiste. Prethodnih sezona smo rezultatski visoko postavili lestvicu, kao jedan od najuspešnijih sportova u državi i prioritet je da nastavimo tako i u 2018", rekao je Nišović.

Jedan od zadataka za budući period biće i edukacija stručnog kadra, trenera i sudija, a otvaranje novih klubova i kajakaških centara u ovoj godini, trebalo bi da doprinese omasovljavanju.

"To je pravi način da približimo kajak mladima, da ih animiramo da se priključe klubovima.“

„Imaćemo odličnu priliku, s obzirom da će u Beogradu, od 8. do 10. juna, biti održano Evropsko prvenstvo za seniore. Domaćinski se odnosimo prema budžetskim sredstvima i zadržaćemo takav trend. To se vidi i kroz pohvale koje stižu od ministarstva omladine i sporta, ali i ostalih relevantnih institucija sa kojima sarađujemo. Savez predlaže realne programe i projekte, odnosno potraživanja za budžetskim sredstvima, što je još jedan pokazatelj odgovornog ponašanja prema državi", dodao je on.

Za Nadzorni odbor KŠ izabrani su Rodoljub Pavlović, Lidija Ðorđević i Dejan Stamenković, dok će Upravni odbor činiti Bora Sibinkić, Čedo Karanović, Stevan Knežević, Trifun Stanković, Slobodan Jovanović, Goran Jovanović, Slobodan Ðenadić i Slaviša Stajović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE