Obrenovac, 04.07.2020

NOVAK POSETIO OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE


Izvor: alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 08.03.2020.
„Ovo smatram ne samo svojom kućom, nego kućom svakog sportiste“

Foto:OKS


Novak Đoković, najuspešniji sportista Srbije, olimpijac i prvi reket sveta posetio je olimpijsku kuću u Beogradu gde su ga dočekali čelnici Olimpijskog komiteta Srbije, predsednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki. Tom prilikom Đokoviću su uručeni trofeji za najuspešnijeg sportistu godine a koji mu zbog obaveza nisu ranije dodeljeni. 

Rukovodstvo je sa Đokovićem razgovaralo i o njegovim pripremama i planovima za Olimpijske igre u Tokiju. Nakon prijema, trofeje za najuspešnijeg sportistu godine (2014, 2015, 2018, 2019. godine) Novaku je uručio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković koji je tom prilikom rekao: „Novak Đoković je u ovu kuću dobrodošao uvek jer je svakim svojim uspehom, rezultatom i ponašanjem i na terenu i van njega to zaslužio. Posebno sam oduševljen njegovim ophođenjem, izjavama i rečima koje bira i kada je u najtežim situacijama. To su prave olimpijske vrednosti i na tome mu iz sveg srca čestitam“. 

„Zadovoljstvo mi je što sam u Olimpijskom komitetu Srbije, koji smatram ne samo svojom kućom, već kućom svakog sportiste u našoj zemlji. Olimpizam je srž sporta koji deli poruke jednakosti, fer-pleja, u kojima svako ima šansu da pobedi poštujući sportska pravila i olimpijski duh. Tih poruka se mi sportisti stalno držimo, ali je svakako dobro da ih se podsetimo u periodu kada se pripremamo za Igre u Tokiju“, rekao je Đoković zahvalivši se na izuzetnom gostoprimstvu. 

„Hvala na strpljenju i na tome što ste mi sačuvali sve ove trofeje. Drago mi je što sam ovde i potrudiću se da ubuduće što češće svraćam u Olimpijski komitet, među sportiste, među ljude sa kojima imam odlično razumevanje i dobru energiju“, rekao je Đoković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE