Obrenovac, 14.06.2024

SRPSKI UČENICI DOMINIRALI NA OLIMPIJADI U RUMUNIJI


Izvor: Espreso/Telegraf/Lokalne novine | Obrenovac, 05.09.2022.
Srebro i dve bronze za naše informatičare

Foto:AP


Na Juniorskoj balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Rumuniji, srpski učenici su osvojili jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Srebro je osvojio Vojislav Andrić, a bronzano odličje pripalo je Jovanu Kuleziću i Stefanu Šebezu. Na olimpijadi je učestvovalo 12 zemalja, prenosi RTS.

Juniorska balkanska informatička olimpijada održana je u gradu Dorohoj u Rumuniji od 29. avgusta do 3. septembra. Na olimpijadi je učestvovalo ukupno 47 takmičara iz 12 zemalja.

Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa, u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Vojislav Andrić, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu osvojio je srebrnu medalju.

Jovan Kulezić, učenik osmog razreda OŠ "Anta Bogićević" u Loznici i Stefan Šebez, učenik osmog razreda Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu osvojili su bronzane medalje.

Konstantin Pašić, učenik osmog razreda OŠ "Banović Strahinja" u Beogradu dobio je pohvalnicu.

Rukovodioci ekipe bile su Marija Tasić – Pedagoški fakultet u Vranju Univerziteta u Nišu i Jelena Matejić – Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Nišu.

Vojislav Andrić je upisao drugi razred, a Jovan Kulezić i Stefan Šebez upisali su prvi razred Matematičke gimnazije u Beogradu. Konstantin Pašić sada pohađa prvi razred Računarske gimnazije u Beogradu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE