Obrenovac, 21.06.2024

SRPKINJA VICEÅ AMPIONKA EVROPE


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 06.05.2023.
Veliki uspeh Dragane Jovanović!

Foto:BSS


Omladinsko prvenstvo Evrope u olimpijskom boksu u konkurenciji do 17 i 18 godina održano je u Jermeniji.

Na šampionatu Starog kontinenta čiji je domaćin bio grad Jerevan učestvovale su i omladinske selekcije Srbije koje su činili: Sanja Mitić (50kg), Dragana Jovanović (54kg), Filip Džida (60kg), Vladimir Beriša (63,5kg), Hristofer Dimitrov (67kg), Nikola Cvetković (71kg), Adam Krstović (75kg), Marko Pižurica (80kg), prevođeni selektorom Nebojšom Čurovićem i trenerima Stojanom Kneževićem i Nikolom Lazarevićem.

Srpski tim u Jerevanu osvojio je dve medalje, a iskovale su ih naše boks dame Dragana Jovanović srebrnu u konkurenciji do 54 kg i Sanja Mitić bronzu u konkurenciji do 50 kg.

U borbi za zlato Jovanovićeva je u sudaru sa ruskom šampionkom Spirinom Polinom ostavila srce u ringu.

U egal borbi sudije su odlučile da zlato dodele ruskinji, ali Draganino srebrbo sija kao zlato čemu svedoči kvalitet boksa, hrabrost, motivisanost, energija u svakom meču u Jerevenu u kojima je učestvovala. Mitićeva je takođe briljirala i Srbiji donela medalju.

Seniorska muška selekcija Srbije startovala je sa dve pobede i jednim porazom na Prvenstvu sveta u Uzbekistanu. Srpski reprezentativci imaju paklen put do medalje, težak žreb i protivnike, ali motivacija i želja za medaljom ne jenjavaju, već ih je pogled na spisak rivala nakon žrebanja dodatno inspirisao.

Prvu pobedu u Taškentu Srbiji je doneo aktuelni evropski šampion Artjom Agejev pobedivši u poluteškoj kategoriji (80 kg) Kamerunca Juniora, pobednički krik čuli smo i od srpskog reprezentativca Alekseja Šendrika u poluvelter kategoriji (63,5 kg) protiv Japanca Akijame, dok je Milosav Savić u kruzer kategoriji (86 kg) izgubio od Rusa Ataeva.

Reprezentacija Srbije na Prvenstvu sveta broji devet boksera u sastavu: Omer Ametović (48-51 kg), Tamir Galanov (51-54 kg), Aleksej Šendrik (60-60,5 kg), Vahid Abasov (63,5 – 67 kg,), Almir Memić (71-75 kg), Artjom Agejev (75-80 kg), Milosav Savić (80-86 kg), Sadam Magomedov (86-92 kg), Vladan Babić (92+ kg), predvođeni selektorom Milanom Piperskim i stručnim štabom koji čine treneri Nijazumbetov Bolat, Horhe Matos Frometa, Pedro Ransel Granado, Aleksej Galejv i doktor Miodrag Lazarević.

Šampionat sveta u konkurenciji seniora u Uzbekistanu trajaće do 14. maja 2023. kada će biti poznati novi šampioni sveta i osvajači medalja i novčanih nagrada (zlato 200.000, srebro 100.000, bronza 50.000 dolara) među kojima će verujemo biti i reprezentativci Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE