Obrenovac, 21.06.2024

JOÅ  DVA ZLATA STRELCIMA SRBIJE


Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 12.12.2022.
Zorana Arunović i Duško Petrov najbolji, radovao se i Mikec

Foto:Streljački Savez Srbije


Srpski reprezentativci u streljaštvu su drugog dana Internacionalnog prvenstva Beograda osvojili dve zlatne, dve srebrne i tri bronzane medalje u seniorskoj konkurenciji, dok su u većini disciplina u juniorskoj kategoriji dominirali, saopštio je Streljački savez Srbije (SSS).

Zlatne medalje u kategoriji vazdužni pištolj osvoli su Zorana Arunović i Duško Petrov, a Arunović je, posle dva dana najuspešniji učesnik turnira, nakon što je u petak zajedno sa Damirom Mikecom trijumfovala u takmičenju miks parova, a danas i u pojedinačnoj konkurenciji „Trofeja Beograda.

U finalu pištoljem Brankica Zarić osvojila je bronzanu medalju, dok su Eleonora Radulović i Jelena Todorović osvojile peto, odnosno sedmo mesto.

Posle takmičenja juniorki pištoljem na pobedničko postolje popele su se srpske takmičarke Eleponora Radulović je osvojila zlato, srebro je pripalo Jovani Todorović, a bronza Marti Novović.

I sva tri odličja u takmičenju pištoljem za muškarce, otišla su u ruke srpskih strelaca, a najbolji strelac sveta vazdušnim pištoljem u 2022, Damir Mikec je na trećoj poziciji, a u meč za zlato prošli su Duško Petrov i Dimitrije Grgić, da bi Petrov za prvo mesto nadmašio Grgića a sa 10 razlike (16:6).

Najuspešniji srpski junior bio je Luka Milošević , osvajač srebra u omladinskoj konkurenciji Vazdušnom puškom za muškarce do zlata je došao hrvatski reprezentativac Petar Gorša, a treći je bio Goršin zemljak Andrija Mikuljan.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE