Obrenovac, 02.02.2023

SVE JE SPREMNO ZA PRIJEM SPORTISTA


Izvor: Espreso/B92/Lokalne novine | Obrenovac, 28.01.2022.
U Pekingu je otvoreno olimpijsko selo!

Foto:Profimedia


Tri olimpijska sela, dva u Pekingu i jedno u Žangdjakou, službeno su otvorila svoja vrata sportistima koji će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu

Sela u pekinškoj četvrti Čaojan i obližnjem Jancinu imaju više od 3.500 kreveta, dok će selo u Žangđakou, oko 160 kilometara severozapadno od kineske prestonice, ugostiti oko 2.800 sportista i zvaničnika timova koji će boraviti na igrama od 4. do 20. februara, prenela je HINA.

U selu Čaojan, koje se nalazi u blizini Olimpijskog parka, pretežno će biti smešteni sportisti koji se takmiče u sportovima na ledu, a selo ima oko 2.300 kreveta.

Selo Jancin, dizajnirano u skladu sa kulturnim karakteristikama planinskih sela u severnoj Kini, ima 1.400 kreveta za sportiste koji će učestvovati u alpskom skijanju, sankanju, bobu i skeletonu.

Žangđakou može ugostiti oko 2.800 sportista i trenera reprezentacija koji će učestvovati u skijanju slobodnim stilom, snoubordu, biatlonu, skijaškim skokovima i skijaškom trčanju.

U svakom od olimpijskih sela nudi se širok raspon usluga kako bi se osiguralo da sportisti maksimalno iskoriste svoje olimpijsko iskustvo u Pekingu. Osnovne usluge uključuju: frizerski salon, kafić, banku, poštu, prodavnicu mešovite robe, prodavnicu robe, prodavnicu tehničke opreme, foto šop, telekom prodavnicu, kiosk...

Nakon igara, olimpijsko selo u Pekingu biće pretvoreno u stanove za iznajmljivanje ili prodaju, dok će olimpijska sela Jancin i Žangđakou postati hoteli, apartmani i poslovni klaster koji će služiti industriji zimskih sportova u regiji.

Na ZOI se očekuje dolazak oko 2.900 sportista iz oko 90 nacionalnih olimpijskih odbora koji će se takmičiti u 109 sportskih disciplina.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE