Obrenovac, 04.05.2024

30. TROFEJ OBRENOVCA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 02.12.2019.
Međunarodni turnir u karateu ove godine okupio je 400 takmičara iz zemlje i regiona

Foto:Printscreen




U hali sportova Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac" u nedelju je održan 30. Međunarodni karate turnir "Trofej Obrenovca". Učešće na ovom prestižnom takmičenju uzelo je 400 takmičara u pojedinačnoj konkurenciji i 47 ekipa u ekipnom delu takmičenja.

"Prvi turnir je organizovan 1988. godine i već tada se pokazalo da je to bila prava odluka, jer smo se, osim kluba koji ima zapažene rezultate, upisali i na mapu dobrih organizatora. Devedesetih godina smo bili domaćini i dva balkanska prvenstva. Ovaj turnir svake godine privuče veliki broj najmlađih, a to utiče i na masovnost kluba, pa možemo da crpimo i bazu za taj takmičarski uzrast", rekao je Dragan Lapčević, trener Karate kluba "Radnički".

KK "Radnički" je i ove godine bio zadužen za organizaciju turnira, a pomoć i podršku pružila je Gradska opština Obrenovac.

"Za nas je najvažnije da se što više dece bavi sportom, da se na pravi način pristupa odnosu prema sportu. Naš cilj je da i u budućnosti klubovima obezbedimo maksimalnu prodšku, kroz infrastrukturne projekte, kroz razvoj sporta na teritoriji Gradske opštine Obrenovac, kako bi i takmičarski rezultati bili na što višem nivou", kazao je Miloš Stanković, predsednik Komisije za sport GO Obrenovac. 

"Trofej Obrenovca" ubraja se u najvažnije sportske manifestacije na teritoriji naše opštine, o čemu svedoči i veliki broj posetilaca koji svake godine sa tribina bodre mlade karatiste.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE