Obrenovac, 24.10.2018

Besplatni preventivni pregledi za sve građane u Domu zdravlja u Obrenovcu


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 15.10.2017
U nedelju, 15. oktobra od 8 do 16 časova u Domu zdravlja u Obrenovcu nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda.
Akcija besplatnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja biće nastavljena u nedelju, 15. okobra. U Domu zdravlja u Obrenovcu preventivni pregledi će se obavljati od 8 do 16 časova.  

Za razliku od prve, kada su besplatni pregledi organizovani u kliničkim centrima i 58 opštih bolnica, ovoga puta uključiće se i domovi zdravlja, a radiće se ginekološki pregledi, ultrazvuk abdomena i PSA, odnosno specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene.

Na ove preglede mogu da dođu svi građani, od 8 do 16 sati u zdravstvene ustanove, pa i oni koji iz nekog razloga nemaju zdravstvenu karticu.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da bez zakazivanja termina urade ultrazvuk abdomena i PSA, odnosno specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene i obave ginekološke preglede.

Pored toga, pojedine zdravstvene ustanove koje u skladu sa raspoloživim kapacitetima budu u mogućnosti, u nedelju će obavljati i EKG preglede, kao i merenje nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pritiska. Ministarstvo zdravlja poziva građane da učestvuju u ovoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Ovo je druga akcija besplatnih pregleda za građane, koji će ubuduće biti organizovani jednom mesečno.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE