Obrenovac, 10.04.2020

SVI NA JEDNOM MESTU


Izvor: Stil,Lokalne novine | Obrenovac, 04.04.2019.
11 prirodnih antibiotika kojima nijedan lek nije ravan

Foto:Shutterstock
Umesto antibiotika, naši preci su vekovima koristili prirodne proizvode da bi pronašli odgovarajuću zamenu. Od tada je medicina napredovala, kao i farmaceutska industrija. Sve više ljudi se okreće prirodi kao glavnom izvoru mnogih prirodnih antibiotika! Zdravije je i jeftinije, i ima fenomenalna dejstva! 

Ovo je 11 prirodnih antibiotika koji se najbolje bore protiv infekcija i bakterija:

Crni i beli luk

Oba imaju jaka antibakterijska i antibiotska svojstva. Prema farmakološkim navodima, u vreme kada nisu postojali antibiotici i drugi farmaceutski proizvodi, čeno belog luka je predstavljalo celokupnu farmaceutsku industriju zbog širokog spektra efekata! 

Koren đumbira 

Đumbir je višenamenski začin koji se koristi u prehrambene i medicinske svrhe širom sveta. Đumbir se može konzumirati u mnogim oblicima, kao što su ekstrakt, ulje, pilula, tinktura i pastila.

Đumbir je odličan u borbi protiv infekcija i upala, ublažava simptome mučnine i bol.

Kokosovo ulje 

Kokosovo ulje se u velikoj meri koristi kao prirodni antibiotik i može pomoći u lečenju kašlja, kandide, bradavica i upala. Kokosovo ulje ima jaka antimikrobna svojstva, što ga čini odličnim digestivnim sredstvom.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je u poslednje vreme dosta aktuelno zbog svojih masivnih antiinflamatornih svojstava. Bogato sirćetnom kiselinom,  pomaže u tretiranju problema sa kožom, ali i kod gihta i artritisa. Konačno, jabukovo sirće čini odličan izvor probiotika, koje je telu uvek potrebno! 

Med

Naširoko poznat kao prirodni antibiotik, med je takođe odličan za tretiranje mnogih drugih stanja. Sadrži vodonik peroksid, med je dovoljno jak da eliminiše više od 60 vrsta bakterija i istovremeno pomaže zaceljivanju rana.

Ekstrakt semena grejpfruta

Ekstrakt grejpfruta koristi se kao prirodni lek za lečenje infekcija u gastrointestinalnom traktu. Osim antibakterijskih svojstava, ekstrakt semena grejpa takođe stimuliše protok krvi, sprečava bol u zglobovima i čuva kožu od izlaganja UV zračenju.

Ulje origana 

Ulje origana je prepuno moćnim antivirusnim, anti-inflamatornim i antifungalnim svojstvima. Kada se koristi kao prirodni antibiotik, origanovo ulje može da spreči i prehladu i eliminiše infekcije od bakterija i parazita.

Karanfilić 

Karanfilić je posebno važan zbog svojih antibakterijskih svojstava. Često se koristi u svrhu očuvanja oralnog zdravlja, ali karanfilić ima ulogu u eliminisanju bakterija, plaka i upale desni i zuba.

Prema jednoj studiji, kombinovanjem karanfilića sa malo bosiljka i čaja od kamilice, možete stvoriti snažan i prirodan antibiotik da svakodnevno poboljša vaše zdravlje! 

Majčina dušica

Majčina dušica se koristi za iskorenjivanje bakterija iz tela. Majčina dušica predstavlja prirodni antiseptik i antibiotik i može pomoći kod mnogih kožnih oboljenja, kao što su ekcemi i akne. 

Ehinacea

Cvet ehinacee je divan i prirodan antibiotik, a među najboljima je u tretmanu prehlade. Koristeći ovaj cvet u medicinske svrhe, možete smanjiti simptome prehlade do 50%. Osim prehlade, Ehinacea pomaže u lečenju infekcija uha, zagušenja sinusa, polenske groznice i atletskog stopala.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE