Obrenovac, 19.05.2019

SAVET TOKOM TROPSKIH DANA


Izvor: B92/24SATA.HR,Lokalne novine | Obrenovac, 07.08.2018.
Ovu grešku često pravimo kada nam je vruće

Foto:Thinkstock/Ilustracija
Pokušavajući da se na brzinu rashlade, ljudi svakodnevno prave veliku grešku. Tako, umesto da njihovom telu bude prijatnije, neretko bude još gore.

Velika je greška tokom velikih vrućina piti hladnu vodu ili sokove pune leda, jer je hladnoj tečnosti potrebno više vremena da se "raširi" organizmom i da ga hidrira.

Zato je idealno tokom leta piti vodu sobne temperature, jer će tako od nje najbrže biti koristi. Voda je svakako uvek bolji izbor od sokova.

Takođe, iako je to možda teško zamisliti, dobro je popiti i topao čaj, i to onda kada je napolju suv vazduh, a ne vlažan.

Čaj će podstaći znojenje, a time i rashlađivanje tela. Imajte na umu da se znojenjem gubi tečnost koju je svakako potrebno nadoknaditi.

Lekari ističu da treba izbegavati alkohol, jer on dodatno dehidrira organizam, kao i da bi bilo dobro smanjiti unos kafe.

Gde god bili, uvek kraj sebe imajte flašicu vode i, s vremena na vreme, popijte nekoliko gutljaja. Ako to budete praktikovali svaki dan, vaš organizam će imati dovoljno tečnosti pa ćete lakše podnositi vrućinu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE