Obrenovac, 05.10.2022

AKO ŽELITE DA VIDITE REZULTATE...


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 08.10.2019.
Ne preskačite zagrevanje pre treninga

Foto:Depositphotos/Artur Vertkhovetskiy
Zagrevanje pred trening bilo koje vrste je veoma važno, jer na taj način pripremamo organizam na fizički napor koji sledi.

Eksperti preporučuju da nipošto ne propuštate ovu aktivnost i da za nju izdvojite minimalno 20 minuta pre svakog napornijeg treninga. To je veoma širok pojam i svako ima svoj način zagrevanja. Na ovaj način se smanjuje mogućnost povreda, jer se zagrevanjem telo polako privikava na napor koji će doživeti za vreme treninga pa će za telo biti manji šok i neće negativno da odreaguje na vežbe koje budete radili.

Zagrevanje će podići temperaturu mišića, povećati njihovu elastičnost i omogućiti povećanje intenziteta treninga, piše klix.ba. Ubrzaće protok kiseonika i krvi, razgibati zglobove i povećati njihovu pokretljivost.

Zagrevanje bi trebalo da traje minimalno 20 minuta do pola sata, a za to vreme ćete dati dovoljno vremena svom organizmu da se pripremi za trening. Svi imaju svoj način zagrevanja, pa se tako neko isteže, neko trči, a neko radi vežbe za snagu.

Pronađite način koji vama najviše odgovara i konsultujte se sa lekarom ili trenerom koji vid zagrevanja je najbolji za vas na osnovu vaše fizičke spremnosti, ali i zdravstvenog stanja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE