Obrenovac, 19.08.2022

SAVET NUTRICIONISTE


Izvor: Klix,Lokalne novine | Obrenovac, 15.11.2019.
Ove namirnice su najefikasnije u borbi protiv akni

Foto:Depositphotos
Mnogi od nas vole da grickaju između obroka, neretko nimalo zdrave namirnice. A kako se sve što jedemo pokaže na našoj koži, mnogo je onih koji imaju problem s aknama na licu.

Nutricionista Meg Hagar savetuje namirnice za borbu protiv ovih problema, a naziva ih "grickalicama protiv akni za lepotu grčkih boginja". U njih ubraja smokve, masline i šljive.

Upravo ove namirnice čine osnovu mediteranskog načina ishrane koji direktno doprinosi lepšoj koži. Meg Hagar kaže da je kombinacija ovih namirnica veoma važan faktor protiv akni. Prvo jer imaju nizak glikemijski indeks.

"To znači da sprečavaju šećer u krvi da postane previsok", objašnjava ona.

Zatim, bogate su vlaknima.

"Vlakna su sjajna jer nas duže drže sitima, ali za osobe koje imaju problem s aknama veoma je važno da vode računa o prirodnom procesu detoksifikacije svog organizma. Vlakna pomažu u pokretljivosti creva, a za zdravu i čistu kožu neophodno je svakog dan pojesti činijicu ili više kvalitetnih proizvoda punih vlakana", istakla je Meg Hagar.

I treće, bogate su antioksidantima i polifenolom te imaju zaštitnu i protivupalnu ulogu, te leče sve upale, uključujući i upale na koži.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE