Obrenovac, 18.02.2019

Ovo je ubedljivo najnezdravije povrće koje možete da pojedete - i pritom goji


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 20.04.2018.
Iako svi savetuju da je povrće zdravo, ipak ovo morate da izbegavate

Foto:Pixabay
S obzirom na to da nam se bliži leto, moramo da počnemo na vreme da spremamo naše telo za pokazivanje na plaži, a u tome nam je povrće najbolji saveznik – ali ne svo povrće.

Novo istraživanje naučnika sa Harvarda ukazalo je na neke sorte povrća koje ne doprinose gubitku težine. 130.000 ljudi bilo je posmatrano tokom 20 godina, a praćene su njihove navike u ishrani i namirnice koje konzumiraju. Saznanja ovog posmatranja, dala su rezultate na osnovu kojih su stručnjaci zaključili koje povrće zapravo doprinosi dobijanju na težini.

Otišli su toliko daleko u istraživanju da su mogli sa velikom sigurnošću da ukažu na povrće koje je najgore od svih kada je reč o gojenju. Najgore povrće koje možete da jedete u nadi da ćete smršati su kukuruz, krompir i grašak, koji dovode do kontraefekta, odnosno do gojenja.

Kukuruz se pokazao kao najgori sa 0.9 kilograma više tokom dve godine od povećanja porcije ovog povrća. Razlog za to je visoki glikemijski indeks, intenzivno povećanje šećera u krvi nakon konzumiranja koje osobu koja ga jede čini da se oseća još više gladno.

Kontradiktornost ovog istraživanja pokazala je da osobe koje su jele povrće bogato vlaknima, kao što je pasulj, izgubile su na težini nakon nekog vremena.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE