Obrenovac, 21.04.2024

OTKRIVAMO PRVE ZNAKE


Izvor: Alo.rs/Lepa&sre─çna,Lokalne novine(JS) | Obrenovac, 22.06.2018.
Ako vam nedostaje OVAJ MINERAL, prete vam RAK I BOLEST SRCA

Foto:Shutterstock


´╗┐

Ako imate ove simptome, mogu─çe je da patite od nedostatka selena i zato treba da unosite više hrane koja bogata ovim mineralom.

Selen je neophodan za pravilno funkcionisanje organizma i zaštitu od bolesti, a evo kako da otkrijete da li vašem telu nedostaje ovaj va┼żan mineral.

Selen uti─Źe na imunitet, endokrini i kardiovaskularni sistem, plodnost i zaštitu od infekcija. Istra┼żivanja pokazuju da nedostatak selena mo┼że uzrokovati pojavu razli─Źitih tipova karcinoma i narušiti kognitivne funkcije, ali na ovom polju je potrebno uraditi još nau─Źnih analiza.

Simptomi koji ukazuju na nedostatak selena su: neplodnost kod muškarca i ┼żene, ose─çaj slabosti u miši─çima, konstantan umor, ─Źesto zaboravljanje, gubitak kose i slab imunitet.

Od nedostatka selena pate osobe koje retko jedu hranu bogatu selenom ili je uopšte ne jedu, ali i pacijenti koji idu na dijalizu, imaju HIV ili oni koji imaju oboljenja digestivnog trakta (Kronova bolest). Ako ose─çate neke od navedenih simptoma,obratite se što pre lekaru. Ukoliko vam je nivo selena vrlo nizak, mogu─çe je da ─çe vam preporu─Źiti tablete selena, a hrana koja je najviše bogata selenom je brazilski orah, pirina─Ź, grašak, hleb od celog zrna pšenice, jaja, sir i tunjevina.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE