Obrenovac, 31.05.2020

IZNENADIĆETE SE!


Izvor: Kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 30.06.2018.
Ova pića jačaju zdravlje dijabetičara

Foto:Profimedia
Dijabetes tipa 2 nastaje kada pankreas ne stvara dovoljno hormona insulina, a ova bolest može biti kobna po život ako se pacijenti ne pridržavaju pravila lečenja, piše Lepa & Srećna.

Insulin je potreban za kontrolu šećera u krvi, a ako ga nemate u dovoljnoj meri, onda šećer iz krvotoka ne može energetski da bude iskorišćen. Za prevenciju i način lečenja ove bolesti neophodno je da se pridržavate određenih pravila u ishrani, a istraživanja pokazuju koja pića smeju da piju dijabetičari.

Dokazano je da kafa i crni čaj mogu da deluju povoljno na zdravlje dijabetičara, ali ako ih pijete u umerenim količinama i bez dodavanja mleka. Što se tiče sokova, izbegavajte pića koja su zaslađena. Ako već ne možete bez sokova, onda pijte sok na razblaživanje jer je dokazano da sadrži manje ugljenih hidrata i kalorija u odnosu na neka druga bezalkoholna pića.

Mleko nam daje energiju, pa mogu da ga piju i ljudi koji boluju od dijabetesa, samo u manjoj količini i pri stalnom proveravanju nivoa šećera u krvi. Međutim, najbolje ćete sačuvati zdravlje ako vam je primarno piće voda.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE