Obrenovac, 21.04.2024

DA LI HRANA ZAISTA PRUŽA UTEHU?


Izvor: zadovoljna.nova.rs/Milica Božinović/Lokalne novine | Obrenovac, 13.07.2021.
Pomfrit, pita sa jabukama, pileća krilca ili nešto četvrto, tek svako od nas ima omiljeni slatkiš ili specijalitet kome se okreće kada stvari krenu nizbrdo

Foto:Shutterstock


Hrana za utehu budi kako nostalgična, tako i pozitivna osećanja. Bakine ćufte, omiljeni desert iz detinjstva i mamine lazanje bude lepe uspomene, a u nastavku otkrijte u čemu je tajna jela za kojima često posežemo, naročito kada nismo raspoloženi, odnosno takozvane hrane za utehu, piše Grazia Italia, a prenosi citymagazin.rs.

1. Podiže raspoloženje

Kada smo loše volje, osećamo potrebu za nečim sličnim zagrljaju, u nedostatku onog pravog. Hrana o kojoj danas govorimo ima upravo takvo dejstvo na organizam, i bar kratkoročno pruža zadovoljstvo. Interesantno je da je nekada dovoljno i samo da osetimo miris, i tako se vratimo u lepše, srećnije i bezbrižnije dane, navodi citymagazin.rs.

2. Oživljava uspomene

Iako je hrana za utehu obično visokokalorična, ona ima veću emotivnu vrednost za svakoga od nas od brze hrane ili obične grickalice. Stoga neretko u trenucima slabosti biramo da pojedemo omiljeno jelo iz detinjstva, a ne čips, čokoladu ili neko pecivo.

3. Pruža sigurnost

Ponekad je sve što nam je potrebno upravo hrana koja obezbeđuje pozitivne senzacije. Ipak, potrebno je imati meru u svemu, tako da emotivna glad ne prevagne u odnosu na fizičku.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE