Obrenovac, 25.02.2024

EVO ŠTA SE DEŠAVA KADA MRZITE SVOJ POSAO


Izvor: Espreso/Novosti/Lokalne novine | Obrenovac, 05.04.2023.
Odnos prema RADNOM MESTU može biti POGUBAN za vaše ZDRAVLJE

Foto:Profimedia / Andriy Popov / Panthermedia


Kapitalizam ne namerava uskoro da nam olakša život, i već duže vreme ne možemo da govorimo o poslu "koji volimo", treba nam posao koji će da nam plati kiriju i račune, a daj bože ostaće nam nešto i za hranu. Svi smo u stalnoj trci sa vremenom i jedina želja nam je da radimo nešto što podnosimo. Ali šta se događa sa našim zdravljem kada mrzimo svoj posao?

Evo kojih 7 stvari se mogu dogoditi, kada toliko mrzite svoj posao da doživljavate i fizičke tegobe:

Mentalni umor

Nedostatak sna, zajedno sa dodatnim stresom, može učiniti da se vaš um oseća premorenim. Na isti način na koji možete iskusiti fizički umor, možete iskusiti i mentalni umor. Mentalni umor može biti potpuno iscrpljujući, i uzrokovati da osetite simptome slične izgaranju. Mentalni umor može otežati fokusiranje i produktivnost, jer se nikada ne osećate potpuno energično ili odmorno.

Glavobolja

Nezadovoljstvo na radnom mestu može dovesti do glavobolje, čak i do migrene. To su tenzijske glavobolje, koje nastaju kada se vaše telo stegne i utiče na dotok krvi u mozak. Može ih pokrenuti stres izazvan nezadovoljstvom na radnom mestu.

Umorni ili bolni mišići

Kada ste nesrećni i osećate napetost, vaši mišići se nesvesno grče. Zgrčeni mišići mogu dovesti do drugih telesnih bolova, poput bolova u leđima, ramenima i drugih bolova u mišićima i zglobovima. Do toga dolazi kada se čovek nađe u stresnom okruženju u kojem je zaista teško da se opustite.

Nesanica

Ekstremni stres i nezadovoljstvo, mogu dovesti do gubitka sna. Možda će vam biti teško da opustite telo i um i da se naspavate kako biste se osećali odmorno. Nedostatak sna može doprineti i pojačati druge simptome povezane sa stresom, poput glavobolje i mentalnog umora.

Povećanje telesne težine

Ako niste zadovoljni svojim poslom, verovatno ćete primetiti povećanje telesne težine. Ovo može biti uzrokovano višestrukim faktorima. Prejedanje je uobičajeni mehanizam za suočavanje sa stresom kojim se pribegava kada ste nezadovoljni po pitanju karijere, i niste motivisani za vežbanje nakon iscrpljujućeg dana na poslu.

Oslabljeni imuni sistem

Oslabljeni imunološki sistem može dovesti do lakog razbolevanja. Ne samo da ste skloniji zarazi virusima poput prehlade, upale grla, gripa, stres i nezadovoljstvo mogu dovesti do toga da nečije telo zahteva duži period oporavka, nego što je uobičajeno za ove viruse.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE