Obrenovac, 15.07.2024

DOKTORKA OTKIVA KOJI SU SIMPTOMI PRED SRČANI UDAR


Izvor: Espreso/Mondo/Lokalne novine | Obrenovac, 19.04.2023.
Nakon PRAZNIKA ovo se najčešće dešava, dobro OBRATITE PAŽNJU

Foto:Zorana Jevtić


Najčešće se u vreme praznika prejedamo i imamo problema sa varenjem, ali to nije najgore.

Nakon posta preterivanje u hrani i piću može itekako da se odrazi na naše zdravlje, a pogovoto kod ljudi koji već pate od određenih bolesti.

Doktorka beogradske Hitne pomoći, dr Danijela Jevtić navela je četiri zdravstvena stanja koja se, prema njenom iskustvu, očekuju nakon prazničnih dana i koja nas alarmiraju da potražimo pomoć lekara.

MOGLO BI VAS ZANIMATI

"Ono na šta skrećemo pažnju, kao i uvek u prazničnim danima i nakon završetka postova jeste da očekujemo veliki broj hipertenzija, bolova u grudima, moguće moždane udare i izuzetno česte bolove u stomaku", rekla je dr Jevtić za RTS i zamolila i ljude na odmereno ponašanje, strpljenje i smirenje.

"I za umerenost u hrani, da se unose umerene količine, a to se, takođe, odnosi i na alkohol", istakla je ona i objasnila koja je to bol u stomaku koja zahteva odlazak kod lekara.

"To je bol koji je izuzetno jak, koji traje, naglo se pojačava, i koji traje šest sati ili duže. I krv koja se pojavljuje u stolici traži odlazak kod lekara", kazala je dr Jevtić. Takođe, ona je zamolila građane na saradnju sa lekarima:

"Treba da znamo da su minuti uzuzetno važni, recimo ako čovek dobije srčani ili moždani udar izuzetno je važan taj prvi sat. Isto, izuzetno je važno da izdifirenciramo neke stvari, odnosno nešto što može da se sačeka u odnosu na nešto što je hitno", posavetovala je ona za kraj.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE