Obrenovac, 24.06.2019

Istina o estetskoj proceduri za kojom su 'poludeli' Britanci


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 27.01.2018.
Svaka vest o brzom povećanju polnog organa zainteresuje mnoge muškarce, ali realnost koja se krije iza ovakvih zahvata je veoma haotična, opasna i komplikovana

Foto:Thinkstock
U Velikoj Britaniji muškarci “lude“ za novom “prirodnom“ procedurom povećanja penisa. Naime, klinika Stem protekt reklamira zahvat koji uz pomoću matičnih ćelija i masti pacijenta povećava veličinu penisa za do sedam centimetara.

Pitate se kakve veze sa tim imaju matične ćelije? Klinika navodi da se „matične ćelije spajaju sa ćelijama penisa kako bi mu dale duži i puniji izgled“, kao i da one pomažu da implantati od masti pacijenta brže zarastu.

“Kombinacija masti izvučenih liposukcijum i zdravih matičnih ćelija iz tela pacijenta obezbediće novu formu penisa, grudi ili zadnjice što prevazilazi sve što je do sada rađeno u estetskoj hirurgiji“, navodi se u pompeznom postu na Fejsbuku pomenute klinike.

Dr Daren Smit, hirurg iz Njujorka za „Men’s Health“ kaže da je procedura rutiska i da već odavno postoji, ali ističe da matične ćelije nemaju nikakav efekat na povećanje polnog organa.

“Jedino novo što je u ovom slučaju jeste razdvajanje matičnih ćelija od masti. Za to sam čuo u drugim kontekstima“, kaže dr Smit i dodaje da matične ćelije nemaju nikakve veze sa rastom penisa već da su značajne tokom oporavka od procedure.

Kako kaže, matične ćelije će poboljšati kvalitet kože, ali neće imati nikakvog efekta na veličinu.

“Pre nego što ikada uradite takav zahvat prvo proverite ko radi u toj klinici i obavezno idite samo kod kvalifikovanih lekara“, savetuje on.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE