Obrenovac, 03.08.2020

INVESTICIJA U ZUBE SE DUGORO─îNO ISPLATI


Izvor: Alo!,Lokalne novine | Obrenovac, 27.09.2017.
Koja je cena zdravog osmeha?

Foto:Shutterstock


´╗┐

Znamo da zdravlje nema cenu, ili nema do one ta─Źke kada stres i loše navike ostave traga na našem organizmu.

U ve─çini ekonomski razvijenih zemalja, stomatološke usluge su izuzetno skupe.

U zemljama Zapadne evrope za popravku zuba treba izdvojiti u proseku 150-200 evra.

Cene su neznatno ni┼że u zemljama Jugoisto─Źne Evrope, dok su u Sjedinjenim Ameri─Źkim Dr┼żavama zna─Źajno više od ovog proseka.

A kakve su cene stomatoloških usluga u Srbiji?

U pore─Ĺenju sa cenama kakve se kre─çu u razvijenim zemljama, u Srbiji su cene stomatoloških usluga znatno ni┼że. U ve─çini stomatoloških ordinacija u Beogradu, za popravku i plombiranje zuba treba izdvojiti u proseku oko 20 evra, odnosno 2500 dinara. Le─Źenje zuba, skidanje kamenca i drugi manje invanzivni zahvati imaju sli─Źan raspon cena, što svakako zavisi od cenovnika konkretne stomatološke ordinacije.

Me─Ĺutim, cene krunica, mostova, proteza i implanata variraju ne samo u zavisnosti od cenovnika konkretne ordinacije, ve─ç i od materijala od kojih se izra─Ĺuju.

Zubne krunice, poznate i kao zubne navlake, nadokna─Ĺuju ošte─çeno zubno tkivo, odnosno zubnu gle─Ĺ. Primenjuju se u slu─Źajevima kada je što iz funkcionalnih, što iz estetskih razloga, neophodno nadomestiti ošte─çene zubne krunice. Navlake u potpunosti imitiraju oblik i boju zuba i izra─Ĺuju se od razli─Źitih materijala, od ─Źega zavisi i cena zubne krunice. Iako cena pojedina─Źne krunice ne mora biti zna─Źajno visoka, ukoliko je neophodno ovom metodom nadomestiti više zuba, to svakako mo┼że predstavljati zna─Źajan finansijski izdatak. Ve─çina stomatologa u Beogradu u portfolio svojih usluga uklju─Źuje ugradnju krunica od metala, porcelana, bezmetalne keramike ili cirkonijum keramike. Cena krunica varira u rasponu od 70 do 200 evra - najjeftinije su krunice ira─Ĺene od metala, dok u red najskupljih spadaju one izra─Ĺene od cirkonijuma.

Hiruške intervencije i ugradnja zubnih implanata predstavljaju najkompleksnije, ali i najskuplje oblike stomatoloških intervencija, piše "sveosvmu.com". Za ovakvu vrstu intervencije treba odabrati pravog stomatologa, sa visokim nivoom iskustva i ekspertize. Ugradnja implanata je dovedena do savršenstva, te na svu sre─çu, postoje stomatolozi u Beogradu na koje se mo┼żete u potpunosti osloniti kada su ovakvi zahvati u pitanju.

- Cena implantanata svakako varira i zavisi od vrste implanta, odnosno materijala od kojih su izra─Ĺeni, odnosno njihovih proizvo─Ĺa─Źa.

- Dobar stomatolog u Beogradu ─çe vam najpre zakazati pregled zuba, predlo┼żiti pregled zdravstvenog stanja celokupnog organizma, i tek onda predlo┼żiti intervenciju. Tako─Ĺe ─çe vam objasniti da cena implanta nikako nije presudan faktor kojim se treba voditi, ve─ç ─çe vam u skladu sa svojim iskustvom, predlo┼żiti implante ─Źiji je odnos cena/kvalitet idealan.

Kao što mo┼żete zaklju─Źiti i sami, u zdrav osmeh i lepe zube je potrebno ulo┼żiti neretko dosta novca, što predstavlja investiciju koja se dugoro─Źno isplati. Ali i u ovom slu─Źaju, najva┼żnija je preventiva - redovna poseta stomatologu i otklanjanje manjih problema ─çe vam pomo─çi da svoje zube dugoro─Źno odr┼żavate zdravim, što je svakako, najbolja solucija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE