Obrenovac, 31.05.2020

OVO SU SVE MERE KOJE VA┼ŻE OD DANAS


Izvor: Espreso.rs/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 21.04.2020.
Spisak svih promena na jednom mestu

Foto:EPA / CESARE ABBATE


Gra─Ĺani stariji od 65 godina mo─çi ─çe od danas da izlaze u šetnju utorkom, petkom i nedeljom u trajanju od pola sata, jedna je od novih olakšavaju─çih mera koje je na ju─Źe usvojila Vlade Srbije, u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem medicinske struke.

Penzioneri ─çe pola sata za šetnju mo─çi da iskoriste u periodu od 18 ─Źasova do jedan sat iza pono─çi, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Zelene pijace od danas su ponovo otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite protiv širenja korona virusa. u Obrenovu se i zelena i robna pijaca otvaraj sutra : http://lokalnenovine.rs/rubrike/drustvo/pijac-21.04/clanak.php

Od danas je tako─Ĺe dozvoljen rad poslodavcima iz oblasti pru┼żanja usluga, poput automehani─Źarskih i vulkanizerskih radnji, obu─çara, kroja─Źa, hemijskih ─Źiš─çenja, škola za obuku voza─Źa kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo - knji┼żare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehni─Źkom robom, gra─Ĺevinskim materijalima... Vlada tako─Ĺe poziva poslodavce u oblasti gra─Ĺevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da od danas nastave rad u punom kapacitetu.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva), a rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Oni koji i dalje nisu u mogu─çnosti da nastave sa radom su objekti ─Źiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji razli─Źitih delatnosti koje se nalaze u tr┼żnim centrima.

Tako─Ĺe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizi─Źki kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE